Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Her er oppskriftene du må ha til din bålpanne!

15. desember 2016

Disse deilige oppskriftene på paella, lam, ananasspyd og pannekaker er spesiallaget for matlaging med bålpanne. Bli inspirert og virkelig imponer med ditt neste bålpanne-måltid!

 


Paella i bålpanne

Nam! Slik blir altså paellaen seende ut til slutt.

Ca. 8 personer

½ kg friske, rensede blåskjell
1 kg parboiled ris
2 l hvitvin
Litt kyllingbuljong
1-2 g hel safran
1 kg kyllingbryst i strimler
1 kg reker uten skall og streng
½ kg kamskjell
2 røde paprika i terninger
2 grønne paprika i terninger
200 g sukkererter i strimler
Salt og pepper

Hell hvitvinen og kyllingbuljongen i grillpannen sammen med safran og blåskjell. La det koke til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut, sett til siden i en skål. Tilsett ris, kylling, reker, paprika og kamskjell. La det hele koke, rør en gang iblant til risen har absorbert all væsken. Tilsett blåskjellene og sukkererter, og smak til med salt og pepper.

P.S.: Hvis risen absorberer væsken raskere enn risen blir ferdig, tilsetter du litt vann eller vin for å unngå at det brenner seg, 
 



 

Sjekk ut alle våre bålpanner og tilbehør her!


Pestomarinert lam fra Syden

 

Deilig lam lag i bålpanne



Ca. 4 personer

Ratatouille
1 spiseskje olivenolje
125 g hakket løk
200 g rød og grønn paprika i terninger
250 g aubergine i terninger
250 g tomater i båter
250 g squash i terninger
1 fedd hakket hvitløk 
1 dl hakket rosmarin og timian

Pestomarinert lam
2 lammefileter
½ plante hakket basilikum
1 hvitløksfedd
25 g revet parmesan
10 g ristet pinjekjerner
1 dl jomfruolivenolje
Salt og pepper

Spinat-sauté
200 g spinat
50 g sjalottløk
1 spiseskje olivenolje
Salt

Heng kjelen over bålet i stativet. Surr løken i olje – uten å brune den, og tilsett resten av grønnsakene. La det koke til det er mørt under lokk over svak varme. Tilsett krydderurtene og smak til med salt. Heng gryten høyt opp i stativet så ratatouillen holder seg varm. 

Miks sammen basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesanost og olivenolje til en pesto. Heng grillpannen i stativet, la den bli en moderat varme. Stek lammefiletene i grillpannen i ca. 10 minutter. Smør dem med pesto og stek i ytterligere 1-2 minutter. Legg lammefiletene ut på kanten hvor det ikke er så kraftig varme.
Tilbered spinat-sauteen der lammefiletene lå.
Surr – uten å brune – sjalottløk og spinat sammen i grillpannen, og smak til med salt.

Serveres med poteter du kan steke i grillpannen på ditt bålkjøkken. 


Vil du lage noe litt annerledes? Se hvordan du lager smalahove med bålpanne!


 

Ananasspyd med malibusirup og kokosis

 

Fristende ananasspyd til dessert

Ca. 4 personer

Malibusirup
80 g smør
100 g brunt sukker
4 cl mørk rom
4 cl Malibu
1 spiseskje revet kokos
½ teskje kardemomme

Ananasspyd
1 moden, søt ananas
4-8 grillspyd i tre som har ligget i vann


Smelt smør og brunt sukker i kjelen over bålet. Tilsett resten av ingrediensene og varm det til en sirup. Pass på at det ikke koker!
Skjær av skallet. Del ananasen i 8 båter, og skjær opp i 1 cm tykke trekanter. Stikk trekantene på grillspydene og smør med malibusirupen. Spar litt til anretningen!
Heng grillristen i stativet og grill ananasspydene ved moderat varme til de blir gylne. Anrett spydet på en tallerken og hell resten av malibusirupen over. Server gjerne med kokossorbet, eventuelt vaniljeis rullet i koksflak.




 

Pannekaker med appelsinsaus og vaniljeis

Pannekakedessert laget med bålpanne!


Pannekaker
4 egg
200 g mel
4 dl melk
Litt salt 
½ teskje vaniljeekstrakt

Appelsinsaus
200 g sukker
25 g smør
2 dl appelsinjuice
½ dl sitronjuice
2 cl Grand Marnier (kan sløyfes)
2 cl cognac (kan sløyfes)
2 spiseskjeer hakkede mandler

Pisk egg og mel til en glatt masse. Tilsett melk og vanilje, pisk til en tynn deig. Stek gjerne i den spesiallagde pannekake-stekepannen. 
Smelt sukkeret til karamell i kjelen over middels varme. Tilsett smør, gi det et oppkok under omrøring før du tilsetter resten av ingrediensene. La det koke til en jevn saus.
Server pannekakene på en tallerken med en kule vaniljeis, hell appelsinsaus over og pynt med hakkede mandler.