Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Slik blir bålpannen familiens samlepunkt

 

En bålpanne er et hyggelig og naturlig samlingspunkt, enten det er i hagen, på stranda eller i skogen. Her kan du samle familien rundt varmen og lage deilig mat - og avslutte med en kopp kaffe! 

 

Det finnes få ting som er deiligere enn den velkjente lukten av et brennende bål. Det bidrar med lys og varme, koselige knitrelyder - og ikke minst kan vi tilberede mat på det.I Norge assosierer vi kanskje først og fremst bål med tur i skog og mark. En velfortjent pause, enten det er sommer eller vinter; ingenting er like fredfult som å sette seg rundt et varmt bål og nyte de grønne, eventuelt de snødekte, trærne rundt oss.

 

I ett med naturen, akkurat slik vi nordmenn liker det.

Se våre oppskrifter spesiallaget for bålpanne!

 

 

Minner skapt i barnehagen - eller i fjor!
Pinnebrød og pølser - kanskje et par marshmallows - har vi laget på bål mange ganger, både som barn og voksne. Dette er minner vi har med oss resten av livet enten de ble skapt i barnehagen eller i fjor. Tradisjoner som disse kan du fortsette med nær sagt hvor som helst takket være bålpannen - din egen hage for eksempel. Med pinnebrødspydet for hånden kan alle få lage sitt eget pinnebrød, store som små. Du kan enkelt fyre opp et bål i bålpannen, og ha timevis med kvalitetstid og kos ute i det fri.


Bålpannen er like ideell i skogen som på stranda.
 

Bålpanne på stranda - den kontinentale måten
Ta med deg bålpannen på stranda for å oppleve den kontinentale måten å bruke en bålpanne på: Kos deg rundt de varme flammene mens du ser ut over havet, kjenner den deilige saltvannslukten og hører bølgene skvulpe. Skal du på telttur er bålpannen et must. Det blir garantert god stemning når vennegjengen og familien samles rundt et felles punkt som bidrar med så mye kos og glede.

 

Sjekk ut alle våre bålpanner og tilbehør!

 


Fra bålpanne til bålkjøkken
Men, en bålpanne er ikke bare en bålpanne - det er et bålkjøkken. For det er virkelig bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke en bålpanne til. Er du for eksempel på fisketur kan du tilberede din egen fisk på risten over bålet, samtidig baker du et par poteter, og koker noen grønnsaker - et herremåltid på en, to, tre!

 

Slik popper du popcorn over bålet
 

Pop popcorn på bål
Barn og barnebarn vil også få svært stor glede av et bålkjøkken. Her kan man få være med på matlagingen - poppe popcorn på bål er en kjempepopulær aktivitet! Bruk den spesiallagde popcorngryta for den morsomste måten du kan tenke deg å lage popcorn på. Du gir barna en sjanse til å lære både om naturen og hvordan man kan lage mat over levende flamme, kunnskap de vil ha nytte av resten av livet.


Vil du prøve deg på noe typisk norsk? Les hvordan du lager smalahove med bålpanne på Sunwind.no

 

La barna lage pannekaker
Pannekaker er en annen, enkel rett barna vil elske å få være med og tilberede på bålkjøkkenet. Her kan de få være med på hele prosessen - fra å vispe deigen til å steke i stekepannen, og sist men ikke minst: smake sin egen, kjempegode pannekake! Kok deg en kopp kaffe i kaffekjelen som du kan nyte med en flott pannekake-dessert. Dét er en historie som vil slå an både i barnehagen, på skolen og til og med rundt lunsj-bordet på jobben.


Lag et effektivt bålpanne-bål
Det finnes mange forskjellige typer bål. Vi anbefaler et pagodebål – det er lett å få fyr i, og egner seg bra til å lage mat over. 
 

  • Finn to vedkubber som er 10-15 cm i diameter og 30 cm lange. Legg de parallelt med litt luft imellom som vist på tegningen. Legg de slik at de følger vindens retning. Finn to tynnere kubber og legg de på tvers oppå de andre. Det skal ligne et lite hus – en pagode.
  • Krøll noen avissider sammen til små kuler og legg dem inn i pagoden.
  • Knekk flere tynne kvister, og sett dem loddrett ned rundt aviskulene.
  • Nå har du et bål som kan tennes med en fyrstikk – hvis veden er tørr og du har litt flaks
  • Tenn bålet med en fyrstikk fra vindsiden slik at flammene blåser inn gjennom bålet.
  • Knekk flere tynne grener og kvister, og legg disse på kryss og tvers over bålet, da kommer luft til.
  • Når du skal lage mat over bålet kan du godt legge på mye ved og kvister slik at det blir ekstra mange glør til du skal grille!
  • Hold flammen ved like med flere kubber.

 

Sjekk ut alle våre bålpanner og tilbehør her!