Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
135496 Sunwind 710094 Urisep 40L under gulv 230V Hyttetoalett med urinseparasjon

Urisep 40L under gulv 230V

Hyttetoalett med urinseparasjon

Kjøp
-+
9 999,-
Før 13 995,-
Produktinfo
Mer info

Separasjonstoalett Urisep 40 liter er et biologisk toalett med urinseparasjon og avfallsbøtte plassert under gulv. Urisep har stor kapasitet, og passer for hytter med 230 volt strøm, men uten vann og kloakk.

 

    Luktfri toalettløsning
    Ubegrenset kapasitet
    Enkel montering
    Driftsikkert - fungerer i alle temperaturer
    Urinseparasjon

 

Urisep 40 liter plasseres på gulvet i toalettrommet med en gulvgjennomgang til avfallsbøtte som plasseres under gulv. I toalettskålen separeres urin og annet avfall, og urinen ledes ut gjennom en slange, enten ut i en grøft eller i en egen beholder. Når bøtta under gulv er full, bytter du denne med en ny bøtte, og setter den fulle avfallsbøtta til kompostering. Nødvendig høyde under gulv er minimum 55 cm, vi anbefaler 60 cm. Toalettets kapasitet begrenses kun av antall avfallsbøtter. Hver bøtte rommer 40 liter. Det følger med 2 bøtter. Ekstra bøtte kan kjøpes ved siden av.

 

Urisep 40 liter leveres med en ventilasjonsvifte som krever 230 volt. Urisep 40 l 12V leveres med et ventilasjonsrør som føres rett ut gjennom vegg. Dersom du ønsker å føre ventilasjonsrør opp over tak, kommer rør i tillegg.

 

Urisep separasjonstoalett er et biologisk toalett hvor urin skilles fra annet avfall. Sunwinds urinseparerende toaletter skiller dette fra hverandre allerede i toalettstolen, dette gjør at urinen er helt steril fordi den aldri blandes med tarmbakterier. Steril urin kan ledes direkte til et sandfilter ute i naturen, eller du kan benytte en overskuddstank.

 

Ved å separere vekk urin vil du redusere mengden som skal fordampes og komposteres betydelig. For en familie på 4 tilføres gjennomsnittlig ca. 25 liter urin og 7 liter fast avfall i løpet av en uke. Med Urisep separasjonstoalett vil du altså kun sitte igjen med en betydelig mindre mengde avfall som skal komposteres. Dette fører også til at tømmeintervall reduseres.

 

Urisep vil fungere utmerket i kalde og varme rom, det er ingen krav til romtemperatur. Dette gjør toalettet svært driftsikkert og trygt i bruk - faktorer som er viktig ved valg av toalett på hytta.

 

Et urinseparerende toalett oppleves som veldig mye mer hygienisk og renslig enn for eksempel den tradisjonelle utedoen. Toalettet er lettere å rengjøre og holde rent og pent. Ved å separere urin fra annet avfall vil den sjenerende lukten vil bortimot forsvinne helt.

Det praktiske innsynslokket gjør at man ikke behøver å se ned på det tørre avfallet i dunken under. Når man setter seg ned på toalettsetet vil innsynslokket gli til hver sin side slik at tørt avfall faller ned i en beholderen, mens urinen separeres vekk.

 

I tillegg til at du totalt får mindre avfall å måtte forholde deg til, blir selve komposteringsevnen faktisk mye bedre. Urin er nemlig med på å redusere komposteringsprosessens tempo. Dersom komposten din skulle bli for tørr er det bedre å tilsette litt vann.

 

Separasjonstoalett Urisep inkluderer følgende:
Urisep toalettstol
2 stk 40 liter komposteringsbøtte
Nedfallsrør 60 cm Ø20 cm
Ventilasjonsrør m/insektsnett for veggjennomføring
Ventilasjonsvifte 230 volt
1,5 meter avløpslange for urin

 

SPESIFIKASJONER

Høyde (cm): 61
Dybde (cm): 72
Bredde (cm): 38
Vekt (kg): 6,2
Materiale: Plast
Farge: Hvit
Plass under gulv: 55 cm minimum
Sittehøyde: 49 cm
Spenning: 230 volt
Strømforbruk vifte: 16 watt
Urinseparasjon: Ja

LAST NED

Bruksanvisning