Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
108260 Sunwind 710086 Urisep 30L over gulv vindvifte Hyttetoalett med urinseparasjon
108260 Sunwind 710086 Urisep 30L over gulv vindvifte Hyttetoalett med urinseparasjon 108260 Sunwind 710086 Urisep 30L over gulv vindvifte Hyttetoalett med urinseparasjon

Urisep 30L over gulv vindvifte

Hyttetoalett med urinseparasjon

Kjøp
-+
10 999,-
Produktinfo
Mer info

Separasjonstoalett Urisep 30 liter med vindvifte er et biologisk toalett med urinseparasjon. Toalettet passer for hytter uten strøm, men uten vann og kloakk.

 

  • Luktfri toalettløsning
  • Ubegrenset kapasitet
  • Strømløs toalettløsning
  • Svært enkel montering
  • Driftsikkert - fungerer i alle temperaturer
  • Urinseparasjon

 

Urisep 30 liter plasseres på gulvet i toalettrommet. I toalettskålen separeres urin og annet avfall, og urinen ledes ut gjennom en slange, enten ut i en grøft eller i en egen beholder. Inne i toalettet sitter en beholder på 30 liter for oppsamling av fast avfall og toalettpapir. Vi anbefaler at du benytter bioposer i beholderen for enkel, hygienisk hånderting av avfallet. Når beholderen er full tømmer du innholdet i den medfølgende komposteringsbøtta på 40 liter.Urisep 30 liter leveres med en vindvifte, og er ideell for deg med hytte uten strøm, deg som ikke ønsker å bruke solcellestrøm til toalettvifte, eller for deg med hytte beliggende i et område med en jevn vind. Ventilasjonsrøret føres fra toalett og opp over tak, og vindviften monteres på toppen av takgjennomføringsrøret og skaper oppdrift i røret.Urisep separasjonstoalett er et biologisk toalett hvor urin skilles fra annet avfall. Sunwinds urinseparerende toaletter skiller dette fra hverandre allerede i toalettstolen, dette gjør at urinen er helt steril fordi den aldri blandes med tarmbakterier. Steril urin kan ledes direkte til et sandfilter ute i naturen, eller du kan benytte en overskuddstank.Ved å separere vekk urin vil du redusere mengden som skal fordampes og komposteres betydelig. For en familie på 4 tilføres gjennomsnittlig ca. 25 liter urin og 7 liter fast avfall i løpet av en uke. Med Urisep separasjonstoalett vil du altså kun sitte igjen med en betydelig mindre mengde avfall som skal komposteres. Dette fører også til at tømmeintervall reduseres.Urisep vil fungere utmerket i kalde og varme rom, det er ingen krav til romtemperatur. Dette gjør toalettet svært driftsikkert og trygt i bruk - faktorer som er viktig ved valg av toalett på hytta.Et urinseparerende toalett oppleves som veldig mye mer hygienisk og renslig enn for eksempel den tradisjonelle utedoen. Toalettet er lettere å rengjøre og holde rent og pent. Ved å separere urin fra annet avfall vil den sjenerende lukten vil bortimot forsvinne helt.Det praktiske innsynslokket gjør at man ikke behøver å se ned på det tørre avfallet i dunken under. Når man setter seg ned på toalettsetet vil innsynslokket gli til hver sin side slik at tørt avfall faller ned i en beholderen, mens urinen separeres vekk.I tillegg til at du totalt får mindre avfall å måtte forholde deg til, blir selve komposteringsevnen faktisk mye bedre. Urin er nemlig med på å redusere komposteringsprosessens tempo. Dersom komposten din skulle bli for tørr er det bedre å tilsette litt vann.Inkludert i leveransen er følgende:
Urisep toalettstol
1 stk 30 liter avfallsbeholder
1 stk 40 liter komposteringsbøtte
4 stk ventilasjonsrør (4 x 1,1 meter, Ø55 mm)
1 stk ytterrør (1 meter, Ø110 mm)
2 stk isolering
1 stk takstuss
1 stk insektsnett
Vindvifte
1,5 meter avløpslange for urin

 

Spesifikasjoner

Mål (H x B x D): 61 x 38 x 72 cm, 49 cm sittehøyde
Volum: 30 l avfallsbeholder
Volum: 40 liter komposteringsbøtte, utendørs

 

Mål med emballasje:
Lengde: 113 cm
Bredde: 60,3 cm
Høyde: 66,6 cm
Vekt: 30 kg

 

Linker

Brukermanual