Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
108469 Sunwind 710084 Urisep 30L over gulv 230V Hyttetoalett med urinseparasjon
108469 Sunwind 710084 Urisep 30L over gulv 230V Hyttetoalett med urinseparasjon 108469 Sunwind 710084 Urisep 30L over gulv 230V Hyttetoalett med urinseparasjon

Urisep 30L over gulv 230V

Hyttetoalett med urinseparasjon

Kjøp
-+
8 999,-
Produktinfo
Mer info

Separasjonstoalett Urisep 30 liter er et biologisk toalett med urinseparasjon. Toalettet passer for hytter med 230 volt strøm, men uten vann og kloakk.

 

  • Luktfri toalettløsning
  • Ubegrenset antall brukere
  • Svært enkel montering
  • Driftsikkert - fungerer i alle temperaturer
  • Urinseparasjon

 

Urisep plasseres på gulvet i toalettrommet. I toalettskålen separeres urin og annet avfall, og urinen ledes ut gjennom en slange, enten ut i en grøft eller i en egen beholder. Inne i toalettet sitter en beholder på 30 liter for oppsamling av fast avfall og toalettpapir. Vi anbefaler at du benytter bioposer i beholderen for enkel, hygienisk hånderting av avfallet. Når beholderen er full tømmer du innholdet i den medfølgende komposteringsbøtta på 40 liter.

 

Urisep 30L 230V leveres med en ventilasjonsvifte som krever 230V og et ventilasjonsrør som føres rett ut gjennom vegg. Dersom du ønsker å føre ventilasjonsrør opp over tak har vi tilbehør til dette.

 

Urisep separasjonstoalett er et biologisk toalett hvor urin skilles fra annet avfall. Sunwinds urinseparerende toaletter skiller dette fra hverandre allerede i toalettstolen, dette gjør at urinen er steril fordi den aldri blandes med tarmbakterier. Urinen kan ledes direkte til et sandfilter ute i naturen, eller du kan benytte en overskuddstank (kontakt din kommune for mer informasjon om hvilke løsninger som er godkjent).

 

Ved å separere vekk urin vil du redusere mengden som skal fordampes og komposteres betydelig. For en familie på 4 tilføres gjennomsnittlig ca. 25 liter urin og 7 liter fast avfall i løpet av en uke. Med Urisep separasjonstoalett vil du altså kun sitte igjen med en betydelig mindre mengde avfall som skal komposteres. Dette fører også til at tømmeintervall reduseres.

 

Urisep vil fungere utmerket i kalde og varme rom, det er ingen krav til romtemperatur. Dette gjør toalettet svært driftsikkert og trygt i bruk - faktorer som er viktig ved valg av toalett på hytta.

 

Et urinseparerende toalett vil av mange oppleves som mer hygienisk og renslig enn den tradisjonelle utedoen og ikke separerende biologiske toaletter. Urisep er lett å vaske og holde rent og pent. Ved å separere urin fra annet avfall vil den sjenerende lukten vil bortimot forsvinne helt.

 

Det praktiske innsynslokket gjør at man ikke behøver å se ned på det tørre avfallet i dunken under. Når man setter seg ned på toalettsetet vil innsynslokket gli til hver sin side slik at tørt avfall faller ned i en beholderen, mens urinen separeres vekk.

 

I tillegg til at du totalt får mindre avfall å måtte forholde deg til, blir selve komposteringsevnen faktisk mye bedre. Urin er nemlig med på å redusere komposteringsprosessens tempo. Dersom komposten din skulle bli for tørr er det bedre å tilsette litt vann.

 

Følgende er inkludert:

Urisep toalettstol
1 stk 30 liter avfallsbeholder
1 stk 40 liter komposteringsbøtte m/insektsnet
Ventilasjonsrør m/insektsnett for veggjennomføring
Ventilasjonsvifte 230 volt
1,5 meter avløpslange for urin

 

SPESIFIKASJONER

Mål (H x B x D): 61 x 38 x 72 cm, 49 cm sittehøyde
Volum: 30 l avfallsbeholder
Volum: 40 liter komposteringsbøtte, utendørs

Mål med emballasje:
Lengde: 110 cm
Bredde: 40,3 cm
Høyde: 66,6 cm
Vekt: 25 kg

 

LAST NED

Bruksanvisning