Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
101209 RK-Smia 25104 Vekerenser for Aladdin Trimmer veken for perfekt forbrenning

Vekerenser for Aladdin

Trimmer veken for perfekt forbrenning

Kjøp
-+
70,-
Produktinfo
Mer info
Vekerenser for Aladdin 23 parafinlampe. Passer også på Aladdin 21-brenner. Det er viktig at denne brukes jevnlig for å få en rett veke som som gir en fin, luktfri forbrenning uten sot.
 
 
Her kan du laste ned bruksanvisning for Aladdin
 
 
Sakset fra bruksanvisning for Aladdin parafinlamper: 
"Man skal rense veken regelmessig, gjerne annenhver gang man fyller parafin. Dog IKKE de første 10 fyllingene. Ta av overdelen, og ta ut flammesprederen. Skru veken helt ned, og sett på vekerenseren. Skru så veken opp til den så vidt berører vekerenseren. Drei så mot høyre (med klokken). Vekerenseren må hele tiden ligge an på metallet i brenneren,- og ikke øve noe trykk på veken. Sett så flammesprederen på plass igjen, uten å skade den nyfriserte veken. Man greier ikke å rette opp en veke med saks, barberblad skalpell etc. Skulle noen oppleve å få en lurvete” eller opprevet veke (på grunn av uvettig bruk) må man foreta en avbrenning (se nedenfor).
 
Avbrenning av veke gjøres når det ikke nytter å rette veken med vekerenseren.  Ta av overdelen og flammesprederen, skru brenneren ut av beholderen, og heng den til tørk. Når den er helt tørr kan man foreta en avbrenning. Skru da veken opp slik at alt det ødelagte på veken er over vekerøret. Tenn på veken. Det er vanskelig å få tent veken nå når det ikke er parafin på den. Man må tenne, og blåse liv i glørne på veken. Tenn på om igjen og om igjen, blås liv i glørne, og hold på til alt som er over vekerører er glødet vekk. Drep så glørne, for eks. ved å presse vekerøret mot fyrstikkesken. Skrap deretter med kniv eller lignende tvers over veketoppen,- kommer det da frem noen tråder av veven, så brenn av disse også. Fyll på parafin igjen,- og husk at den nå må trekke en time før tenning."