Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
105720 Gaslox 1032301 Gass lekkasjetester 8mm rør Med messingkonuser og 2 støttehylser

Gass lekkasjetester 8mm rør

Med messingkonuser og 2 støttehylser

Kjøp
-+
1 095,-
Produktinfo
Mer info

Lekkasjetester Gaslox 8mm
Med messingkonuser, 2 støttehylser inkl

 

Med lekkasjetester montert på ditt gassanlegg vil selv den aller minste lekkasje avsløres med et trykk på den røde knappen. Trykk inn og hold nede i ca. 20-30 sek. Dersom du kan se at det kommer små gassbobler i væsken i se-glasset har du lekkasje, men like viktig, dersom det ikke bobler så vet du med 100% sikkerhet at gassanlegget ditt er tett og sikkert å bruke. 

 

Lekkasjetesteren viser altså med sikkerhet at anlegget er tett i det øyeblikk du utfører testen. Skulle en lekkasje derimot oppstå er en gassalarm en rimelig forsikring og et smart supplement til lekkasjetesteren. Et produkt alle burde ha innstallert i sin hytte/båt/bobil/campingvogn eller i hjemmet (se også tilbehør).

 

Monteres som første komponent etter gassregulator på gassflasken og benyttes ofte som overgang mellom slange (på gassflasken) og rør for videre strekk inn i båt/hytte/caravan. Da må det suppleres med 1stk. slangenippel (se tilbehør). 

 

Lekkasjetesteren fungerer slik at når man trykker på knappen ledes gassen ned i væsken. Hovedkran på gassflaskens regulator samt eventuelle innvendige stengekraner må være åpne (trykk på hele anlegget), men alle forbrukere må være stengt/slukket. På den måten vil den minste bevegelse av gass i anlegget vises som små gassbobler i lekkasjetesteren.

 

Oppdages lekkasje skal du koble fra gassflasken, lufte godt ut og ikke bruke åpen flamme/gnist.

 

Tips for montering av gassdeler

• Husk at støttehylser ALLTID skal benyttes ved montering av glødd kobberrør i kombinasjon med rørdeler som har messing konuser. Uten støttehylse i alle rørender vil det relativt myke kobberrøret deformeres når mutter trekkes til og konus strammes, med sannsynlig gasslekkasje som resultat.
• Husk å SMØRE gjengene med et meget tynt lag olje eller annet egnet smøremiddel slik at tiltrekkingen går lett og smidig uten at messinggjengene skjærer seg.
• Muttere skal trekkes til så hardt at rørdelen på ingen måte skal kunne beveges/vries rundt på røret. Det skal sitte helt fast og ikke være mulig å bevege. 
• Før du tar anlegget i bruk, sett på trykk og spray over alle koblinger med lekkasjespray for å sjekke at anlegget er 100% tett. Monter også lekkasjetester og kjør test før bruk av anlegget. Suppler også med en gassalarm som er en rimelig ekstra sikkerhet som ingen bør være foruten i sin hytte/båt/bobil/caravan.
• Det er kundens plikt og ansvar å sette seg inn i gjeldende lover og forskrifter for montering av gassutstyr. Profesjonell installatør skal benyttes der dette er påkrevet.

 

Tilsvarer Sunwind varenr. 543213