Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
101427  465050 Gassalarm 12V/230V For vegg, varsler tunge gasser (propan)

Gassalarm 12V/230V

For vegg, varsler tunge gasser (propan)

Kjøp
-+
390,-
Før590,-
Produktinfo
Mer info
Gassalarm 12/230 volt
 
Gassalarm for hus, hytte, campingvogn, båt og kjøkken. Både for bruk med 12 og 230 volt. Den følsomme sensoren reagerer på tettheten av gasser i luften og vil gi en høy varslingslyd ved deteksjon. Skal monteres lavt i nærheten av gassinnstallasjoner. Varsler tunge gasser som propan og butan.
 
 
Denne gassalarmen kobles til enten 12VDC eller 230VAC. Manual for bruk og montering medfølger. Denne rimelige gassalarmen har vi solgt i stort antall gjennom mange år og den har vist seg å være meget pålitelig. (Identisk produkt har flere importører og det kan variere hvilket varemerke som er trykket på.)  
 
 
Tips! Sigarettennerplugg er montert på 12V kabelen som medfølger, men denne kan kappes og ledningen kan da kobles direkte til 12V +/- (centerpol på sigg-plugg = pluss). For bruk på hytter med solcelleanlegg kan man alternativt montere et 12V spesialstøpsel (se "Tilbehør"). Du kan også bruke en overgang fra sigg-tenner til 12V spesialstøpsel (se "Tilbehør"). Eller man kan koble ledningen direkte til klemmene (bak dekselet) på en 12V kontakt eller koblingsboks. Uansett må du være nøye med polaritet slik at kobling av + og - blir korrekt.
 
 

Tips for montering av gassdeler

• Husk at støttehylser ALLTID skal benyttes ved montering av glødd kobberrør i kombinasjon med rørdeler som har messing konuser. Uten støttehylse i alle rørender vil det relativt myke kobberrøret deformeres når mutter trekkes til og konus strammes, med sannsynlig gasslekkasje som resultat.
• Husk å SMØRE gjengene med et meget tynt lag olje eller annet egnet smøremiddel slik at tiltrekkingen går lett og smidig uten at messinggjengene skjærer seg.
• Muttere skal trekkes til så hardt at rørdelen på ingen måte skal kunne beveges/vries rundt på røret. Det skal sitte helt fast og ikke være mulig å bevege. 
• Før du tar anlegget i bruk, sett på trykk og spray over alle koblinger med lekkasjespray for å sjekke at anlegget er 100% tett. Monter også lekkasjetester og kjør test før bruk av anlegget. Suppler også med en gassalarm som er en rimelig ekstra sikkerhet som ingen bør være foruten i sin hytte/båt/bobil/caravan.
• Det er kundens plikt og ansvar å sette seg inn i gjeldende lover og forskrifter for montering av gassutstyr. Profesjonell installatør skal benyttes der dette er påkrevet.