Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
100714 Sunwind 118105 Veggbrakett for solcelle 140/160/185W Justerbar Multi, sommer-/vinterposisjon

Veggbrakett for solcelle 140/160/185W

Justerbar Multi, sommer-/vinterposisjon

Kjøp
-+
899,-
Produktinfo
Mer info

Sett med justerbare veggbraketter spesialtilpasset følgende solcellepaneler med ramme:

  • Sunwind Entry 140 og 160W
  • Sunwind Max Power 160W og 185W

 

Kan brukes på andre solpaneler med tilsvarende bredde ca. 66cm, men det kan da være nødvendig å bore nye hull i rammen på panelet.

 

Sort utførelse, pulverlakkert og produsert i galvanisert stål for ekstreme vindstyrker. Braketten justeres to ganger pr år for optimale solforhold. Vinterposisjon: Juster panelet maksimalt nn mot veggen slik at snøen ikke dekker panelet og solstrålene fra den lave vintersolen treffer med en best mulig vinkel som er optimalt 90 grader mellom panelets overflate og solen. Sommerposisjon: Juster panelet maksimalt ut fra vegg og opp mot himmel.  

 

Tips! Hvis solcelleanlegget er dimensjonert for bruk høst/vinter/vår har de fleste et betydelig overskudd av strøm i sommerhalvåret. Et godt tips kan være å investere i en 12-230V sinusinverter, på den måten kan du utnytte overproduksjonen av gratis, egenprodusert, fornybar energi til noe nyttig som for eksempel å støvsuge hytta, bruke kaffetrakteren og espressomaskinen eller lade den nyinnkjøpte elektriske sykkelen :-)

 

Mer om lading av el-sykler på sommeren

Å lade el-sykler fra et solcelleanlegg krever en del kapasitet, men vanligvis er det lavt forbruk til andre oppgaver på sommeren og solcellene lader maksimalt, så de fleste nyter av en overskuddskapasitet som kan brukes på andre ting. Har du f.eks. solceller på 2x100W* og en batteribank på 300Ah* vil det være gode muligheter for lading av 1-2 el-sykler 1-2 ggr/uke ved solrikt vær og lavt strømforbruk til annet. Skal du gjøre det samme på vinteren vil de fleste være avhengig av et strømaggregat og en kraftig batterilader for å "friske opp" batteribanken ved behov.

 

*Et solpanel på 200W gir i juli måned i Sør Norge en gjennomsnittelig strømproduksjon på ca. 5000Wt per uke. Et fulladet 300Ah. blybatteri avgir cirka 1800Wt nyttbar energi (ved 50% restkapasitet som anbefales), et lithiumbatteri på 300Ah. avgir inntil 3600Wt (0% restkapasitet). En vanlig el-sykkel kan ha batterikapasitet på ca. 500-600Wt, så hvis du med dette oppsettet bruker hele din strømproduksjon til å lade el-sykler kan dette gjøres i teorien 10 ganger (10x500Wt) uten å redusere batterikapasiteten hvis solrikt vær :-)

 

Lading av el-bil

Større solcelleanlegg kan faktisk lade el-bilen din på en ukes tid i sommerhalvåret, spør oss om en tips hvis dette er et behov du har hjemme eller på hytta.  

 

Elektriske båtmotorer

Elektriske påhengsmotorer blir stadig mer aktuelle da nye og svært brukbare modeller allerede finnes på markedet til fornuftige priser. For deg som har egen brygge vil et dedikert solcelleanlegg til lading være en fornuftig og praktisk investering. I så fall kan du glemme tung bæring av drivstoff eller løse batterier. Det finnes mange muligheter, ta kontakt med oss for info.