Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
100513 Dometic 9600000031 Batterilader DOMETIC MCA 1250 3 utganger 12V 50 Ampere

Batterilader DOMETIC MCA 1250

3 utganger 12V 50 Ampere

Kjøp
-+
7 076,-
Produktinfo
Mer info

DOMETIC PERFECTCHARGE MCA 1250 
12V 50A Batterilader 3 utganger

 

DOMETIC MCA -serien er blant våre mest anerkjente batteriladere som dessuten gir meget god valuta per krone med hensyn til kvalitet. MCA laderene har mange unike funksjoner som kan være avgjørende for et vellykket sluttresultat. Dette er også produkter som leveres som standardutstyr i mange nye båter, caravans, bobiler etc. For sluttbruker kan en god batterilader bety en fantastisk ferie med høy komfort. En dårlig lader derimot kan ødelegge dine kostbare batterier, og ferien likeså.

 

Topp Fritid's beste tips
Vi gjør oss alle stadig mer avhengig av tilgang på strøm til komfortutstyr som kjøle- og varmeprodukter, telefon/pc/nettbrett osv. Å prioritere en god batteribank og en skikkelig batterilader er vårt beste tips og første bud for gode opplevelser enten det gjelder bruk i båt, bobil, caravan eller på hytta. Vi ønsker mye strøm på kort tid, og i tilleg lang levetid på batteriene. I den sammenheng er en god batterilader et nødvendig og uovertruffent verktøy!

 

Batteriene
Akkurat som for batteriladeren, må batteribanken være av høy kvalitet og av tilstrekkelig størrelse. Sørg også for skikkelige kabler og tilkoblinger, dette forhindrer uønsket spenningsfall og mange (for ikke å si de fleste) driftsproblemer med spenningsfølsomt utstyr kan løses så enkelt. Kontakt oss hvis du trenger råd og veiledning, vi leverer alt av sikringsbokser, hovedsikringer, hovedbrytere, skillerelè, ferdige batterikabler på mål osv.

 

Komfort + Batterilevetid = Nytteverdi
Hva ønsker vi? Hva er målet med investeringen? Svaret er komfort + batterilevetid. Vi ønsker frihet til å bruke den strømmen vi trenger gjennom et langt livsløp for batteriene. På den måten ser vi en høy nytteverdi av investeringen som er nødvendig for å oppnå dette. Topp Fritid hjelper deg gjerne med gode forslag og dimensjonering av batteribank og lader.

 

Hvor stor lader trenger jeg?
Ofte har vi begrenset tid til batterilading, derfor er en kraftig lader av god kvalitet ofte den beste investeringen du kan gjøre, både for deg og batteriene dine. Laderens kapasitet i ampere bør være så høy som mulig innenfor 10-20% av din batterikapasitet i amperetimer. Dvs. har du et forbruksbatteri på 100Ah bør laderen levere 10-20A. Har du en batteribank på 500Ah anbefaler vi en 50-100A batterilader. Og jo større jo bedre, men hvorfor? En stor lader sørger for at batteriene blir ladet til 100% så ofte som mulig (=levetid), og du får flere amperetimer til bruk og rådighet (=komfort).

 

Best for batteriene dine
Dometic PerfectCharge MCA batteriladere sikrer at batteriene dine lades til 100%, noe som kan være vanskelig å oppnå på andre måter (f.eks. fra dynamo). Fullading er noe du bør gjøre så ofte som mulig, det finnes ingen bedre måte å ta vare på batteriene dine, og gi dem en lang levetid. Utilstrekkelig lading derimot vil føre til sulfatering og med det redusert kapasitet og til slutt helt defekt batteri. Dessverre et svært vanlig problem og mange må unødig skifte ut dyre batterier etter kun kort tids bruk. En god lader betaler seg derfor hvis du bruker den så ofte som mulig.  

 

Forleng batterilevetiden - bruk laderen!

 • Lad alltid batteriene så snart som mulig etter bruk. Blir batteriet stående med lav spenning blir det ødelagt etter kun kort tid. Ikke dyputlad batteriet da det er sterkt skadelig for alle blybatterier. Dersom dyputlading til stadighet er et behov har du for liten batteribank og du bør vurdere å bytte den ut til en større. Ta kontakt så hjelper vi deg med dette, vi har gode priser på kvalitetsbatterier av alle typer og størrelser.
 • Ved vinterlagring av bobil/båt/caravan må batteriene lades før lagring og i tillegg minst 2 ganger i løpet av vinteren. Dette gjelder alle blybatterier. MCA batteriladere kan med fordel stå kontinuerlig tilkoblet hele vinterhalvåret da regenereringsfunksjonen (se forklaring; step 6 lenger ned) vil sørge for å holde batteriet i topp stand. Et ladet batteri vil ikke fryse så det er ikke nødvendig å ta med batteriene hjem.

 

DOMETIC MCA 1250 
Spesifikasjoner og egenskaper

 • Siste 6-steps IU0U ladeteknologi sørger for 100% rask og sikker lading av dine bly/syre, AGM eller GEL batterier (enkel instilling med dip-switcher).
 • Et kompakt design og lett vekt er viktig ved bruk i bobil, båt og caravan.
 • Inngangsspenning fra 110-230V gjør at MCA batteriladere kan brukes over hele verden. Ideelt for deg som reiser mye, og avgjørende når nettspenningen er varierende og/eller av dårlig kvalitet, slik man ofte opplever på gjestebrygger og campingplasser eller ved bruk av strømaggregat.
 • Enkel montering, enkel å bruke, detaljert bruksanvisning på norsk medfølger.
 • Lydløs drift med egen "Sleep mode" funksjon som også reduserer strømforbruket.
 • Leveres som standard med et buss-grensesnitt for smidig integrasjon med andre systemer (temperaturstyrt lading etc)
 • Flere nyttige tilbehør for den som ønsker et optimalt system: Fjernkontroll MCA-RC1, Hella batterisensor MCA-HS1 (IBS), temperaturføler (MCA-TS1).
 • Kompatibel med Dometic MPC 01 batterimonitor for perfekt ladekontroll og fullstendig oversikt over dine batteriers tilstand og kapasitet. Velger du MPC 01 trenger du ikke kjøpe MCA-HS1 og MCA-TS1 da disse funksjonene er inkludert med MPC 01 som i gitte tilfeller kan gi opp til 30% raskere lading av batteriene, blant annet pga. temperaturkompensert ladespenning m.m. MPC 01 fungerer dessuten som en "tankmåler" for batteriene dine ved at den beregner den til en hver tid gjenstående kapasitet i amperetimer.

 

Ps! Du finner alle nevnte tilbehør til venstre på denne siden under "Tilbehør og deler".

 

Rask og skånsom lading av tre forbruksbatterier
Dometic PerfectCharge MCA 1250 har tre batteriutganger. Har du flere batterier koblet i parallell til èn batteribank trenger du bare å bruke 1 av utgangene og hele ladestrømmen vil da styres dit. Ladingen gjøres både raskt og skånsomt ved hjelp av en avansert 6-trinns ladeteknologi i følgende faser:

 

 1. I-Fase (Bulk lading):
 2. U0-fase (Absorbsjons fase 1): Batteriets lading bestemmes (2 min).
 3. U0-fase (Absorbsjons fase 2): Lading med konstant spenning (variabel tid)
 4. U0-fase (Absorbsjons fase 3): Batteri fulladet (lav ladestrøm i 15 min).
 5. U-fase (Float/Vedlikeholdslading): Aktiveres automatisk når batteriet er fulladet, opprettholder batteriets ladetilstand til 100%. Ved evnt. forbruk øker laderen sin strømforsyning opp til maks kapasitet, dersom denne kapasiteten overskrides vil batteriet i tillegg utlades og laderen går da automatisk tilbake til I-fasen for igjen å lade batteriet til 100% så raskt som mulig.
 6. Rekondisjonerings fase: Hver 12. dag kobles laderen tilbake til fase 1 i 85min for å friske opp batteriet. Dette forhindrer sulfatering og holder dine batterier i optimal tilstand.

 

Tekniske data

GENERELT
SKU-nummer 9600000031
Modell MCA1250
Leveringsomfang Battery charger, 230V connection cable
MÅL
Mål for produktdybde 283 mm
Mål for produkthøyde 75 mm
Mål for produktbredde 209 mm
Nettovekt 3.1 kg
ELEKTRISK
Inngangsspenning (vekselstrøm 110/230 V
Inngangsfrekvens 50/60 Hz
Utgangsstrøm 50.00 A
Batteritype AGM, Gel, Lead
IP-klasse IP20
YTELSE
Energieffektivitet 87 %
Kontinuerlig effekt 25 °C 735.00 W
Minimum driftstemperatur -20.00 °C
Maksimum driftstemperatur 50.00 °C
LOGISTIKK
EAN-13 4015704250350
Mål for pakkedybde 332 mm
Mål for pakkehøyde 149 mm
Mål for pakkebredde 271 mm
Pakkevekt 3.98 kg

 

LINKER

>>Bruks- og monteringsanvisning

 

copyright©toppfritid.no