Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
105203 Sunwind 153445 Batteri Sunwind AGM12V 260Ah

Batteri Sunwind AGM12V 260Ah

Kjøp
-+
6 799,-
Produktinfo
Mer info
Sunwind AGM batteri 260Ah 
Kvalitetsbatteri fra en av markedets største og mest anerkjente leverandører av solcelleanlegg og batterier
 
Dette AGM batteriet må hentes hos oss eller sendes direkte fra leverandør etter nærmere avtale (ta kontakt)
   
Sunwind batteriene baserer seg på AGM teknologien og er meget godt egnet til bruk i solcelleanlegg, som forbruksbatteri i båter og en mengde andre applikasjoner der et vanlige batterier ikke strekker til f.eks. når det kommer til levetid, høy strømstyrke/effekt, selvutlading, rask opplading m.m.
 
Sunwind AGM batterier er tette og fullstendig vedlikeholdsfrie. AGM batterier har generelt høyere spesifikasjoner og bedre egenskaper på alle områder sammenlignet med tradisjonelle åpne blysyre batterier, på de fleste områder er de også et bedre valg enn GEL batterier (eks. maksstrøm, lademottagelighet, pris).
 
 
Spesifikasjoner
 
Kapasitet ved 100 timers utlading   260 Ah
Kapasitet ved   20 timers utlading  226 Ah
Fysiske mål (L x B x D)522 x 240 x 220 mm
Vekt 64 kg
Selvutlading per måned ca.2 %
Polstilling + til høyre
 
 
Generell info
Så lite som bare èn virkelig dyputlading vil kunne redusere levetiden og skade batteriet permanent, eller også helt ødelegge det. Dette må derfor unngås, noe man gjør ved å følge med på batterispenningen (ref. tabell nedenfor). Dette gjelder uansett og for alle vanlige batterityper. Merk også at dyputlading er spesielt skadelig dersom batteriet ikke umiddelbart etterpå blir gjenoppladet, da helst via en kraftig batterilader av høy kvalitet tilpasset batteritypen (snakk med oss om valg av batterilader). 
 
Hvilespenning v. ca. 20°C målt min. 2t etter lading/forbruk  Restkapasitet
Ca. 12,80 V eller mer 100 %
Ca. 12,50 V 75 %
Ca. 12,30 V 50 %
Ca. 12,15 V30 %
Ca. 11,90 V eller mindre 0 %
Vi understreker at tabellen er omtrentlig og kan variere med batteritype. For nøyaktige verdier må produsentens verdier benyttes. Hvilespenningen vil være lavere ved lavere temperaturer. F.eks. ca. 0,1-0,2 volt lavere ved -20 °C.
 
Ovenstående er årsaken til at det er viktig å ha stor nok batteribank, slik at den ikke dyputlades. Det skal alltid være minst 30% restkapasitet på batteribanken når du er ferdig å bruke den, helst 50%. Utlading til under 30% restkapasitet anses som en dyputlading og kan skade batteriet. Jo dypere utlading, jo mer skade, og fravær av rask gjenopplading resulterer vanligvis i ødelagt batteri.
 
AGM og GEL batterier tåler dypere og flere ut- og oppladinger enn åpne blysyrebatterier, men dyputlading er ikke gunstig for noe batteri. Èn utlading til 30-50% restkapasitet + gjenopplading = 1 syklus. AGM batterier klarer normalt ca. dobbelt så mange sykluser som tradisjonelle blysyrebatterier.