Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
106188 Optima Batteries YT75S Batteri Optima YT75S Yellow Top AGM Forbruksbatteri med ekstreme ytelser

Batteri Optima YT75S Yellow Top AGM

Forbruksbatteri med ekstreme ytelser

Kjøp
-+
3 695,-
Produktinfo
Mer info
OPTIMA YELLOW TOP YT75S 
Forbruksbatteri med ekstreme ytelser 
Dette batteriet kan sendes per post
 
 
Tekniske data
Nominell spenning: 12V
Kapasitet: 75 Ah
Korte code YT S-5.5 
Dimensions 324x165x238 (LxBxH) 
Standard DIN poler
CCA 975
 
 
Superbatteriet til bobil/caravan, båt og de fleste andre bruksområder der man trenger et ekstra robust 12V batteri.  Også perfekt til elektriske båtmotorer, elektriske vinsjer, baugpropell, landbruksmaskiner, anleggsmaskiner, feiemaskiner, gulvvaskemaskiner, golfbiler, bilstereo m.m.  
 
 
Optima Yellow Top er et Deep Cycle spesialbatteri som er konstruert med særlig gode dyputladingsegenskaper. Batteriet egner seg meget godt som forbruksbatteri til båt, hytte, camping eller rett og slett alle applikasjoner hvor forbruk er hovedbruksområdet. Allikevel kan Yellow Top yte ekstrem startstrøm i korte perioder, derfor er batteriet spesielt godt egnet for deg som bruker batteriet kombinert til både start og forbruk.
 
 
Tips: Installerer du to slike batterier i båten med et skillerelè eller vendebryter er du sikret godt med strøm både til start og forbruk.
 
 
Til bilstereo anbefales også Optima Yellow Top da det har evnen til å levere store mengder strøm på kort tid.
 
 
Batteriene koster litt mer, men er et godt valg dersom kvalitet er viktigst for deg. Optima batteriene er med sin spesielle spiralcelle oppbygning kanskje det AGM batteriet på markedet med høyest ytelse.
 
 
 
OPTIMA AGM batterier med spiralcelle teknologi
 
Optima AGM batterier med spiralcelle teknologi er et varemerke for Johnson Controls, og selges over hele verden. Denne serien har gjentatte ganger bevist sin betydning i markedet, i en rekke applikasjoner.
 
Optima batteriene har ekstrem ytelse i forhold til sin kompakte størrelse. Batteriene brukes til anleggsmaskiner, marine, rally, offroad, militærkjøretøyer og ellers der hvor ekstrem effekt og robust konstruksjon er viktig for funksjon og levetid.  
 
Optima batteriene leveres i tre fargevarianter, hvor alle er beregnet til sitt bruk. Er du i tvil om hvilket du skal velge kan kassefargene vært til stor hjelp.
 
 
 
Lading av Optima batterier 
 
Det er viktig og merke seg at man kun skal bruke elektronisk batterilader til AGM batterier. Feil lader kan medføre uttørking av batteriet, og korte ned levetiden betraktelig. Se tilbehør for egnede ladere.
 
Hvis man er usikker på hvor stor lader man trenger, er en ladestrøm i Ampere lik ca. 10% av batterikapasiteten en god tommelfingerregel. Dvs. har du en batteribank på 200AH, er en 20A lader godt egnet, men dette er en regel ikke uten unntak. En god lader vil fungere bra også dersom den er relativt mye større eller mindre enn dette, men størrelsen vil påvirke oppladingstiden. En alt for liten lader vil ikke klare å topplade en alt for stor batteribank i det hele tatt.
 
Ellers er det alltid en idè og sjekke datablad fra batteriprodusenten,slik at man alltid er innenfor deres krav mht. ladespenning osv.