Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
101662 Optima Batteries YT38S Batteri Optima YT38S Yellow Top AGM Forbruksbatteri med ekstreme ytelser

Batteri Optima YT38S Yellow Top AGM

Forbruksbatteri med ekstreme ytelser

Kjøp
-+
2 199,-
Produktinfo
Mer info
Batteri OPTIMA YELLOW TOP YT38S AGM 
Forbruksbatteri med ekstreme ytelser 
Dette AGM batteriet kan sendes per post
 
Tips: Dette batteriet er lite og lett og kan anbefales til 12V trailervinsjer samt elektriske påhengsmotorer der man prioriterer lav vekt fremfor lang driftstid. Typisk der man ofte fisker nær båtplassen eller for deg som kan avlaste el-motoren med bruk av årer eller annen motor. Dette batteriet tåler dyputlading bedre enn de fleste andre batterier og kan i mange tilfeller erstatte et langt større og tyngre batteri, noe som utjevner prisforskjellen en del. Optima batterier har en generelt meget høy kvalitet som vil gi lang levetid og problemfri bruk dersom du tar godt vare på batteriet ditt, noe du gjør blant annet ved å:
 
• Lade batteriet så snart som mulig etter utlading.
• Aldri la et batteri bli stående utladet over lengre tid.
• Unngå å tømme batteriet helt, det skal alltid være en restkapasitet igjen når du avslutter forbruket. 
• Sørge for riktig lading, bruk egnet batterilader (se generell info nedenfor).
 
 
Teniske data:
Korte code YT S-2.7 
Dimensions 237x129x227 
Layout 1 
Terminal 3 
Bhd B00 
Nom cap 12V 38Ah 
Cold Cranking 460 EN
YTS27
 
 
Optima Yellow Top er spesialbatterier som er konstruert med særlig gode dyputladingsegenskaper. Batteriet egner seg meget godt som forbruksbatteri til båt, hytte, camping eller rett og slett alle applikasjoner hvor forbruk er hovedbruksområdet. Allikevel kan Yellow Top yte ekstrem startstrøm i korte perioder, derfor er batteriet spesielt godt egnet for deg som bruker batteriet kombinert til både start og forbruk.

Til bilstereo anbefales også Optima Yellow Top da det har evnen til å levere store mengder strøm på kort tid.
 
Batteriene koster litt mer men er et godt valg dersom kvalitet er viktigst for deg. Optima batteriene er med sin spesielle spiralcelle oppbygning kanskje det AGM batteriet på markedet med best ytelse.
 
 
OPTIMA AGM batterier med spiralcelle teknologi
 
Optima AGM batterier med spiralcelle teknologi er et varemerke for Johnson Controls, og selges over hele verden. Denne
serien har gjentatte ganger bevist sin betydning i markedet, i en rekke applikasjoner.
 
Optima batteriene har ekstrem ytelse i forhold til sin lille kasse størrelse. Batteriene brukes til anleggsmaskiner, marine, rally, offroad, militærkjøretøyer og ellers der hvor ekstrem start effekt er viktigst.
 
Optima batteriene leveres i tre fargevarianter, hvor alle er beregnet til sitt bruk. Er du i tvil om hvilket du skal velge kan kassefargene vært til stor hjelp.
 
 
Generell info 
 
Det er viktig og merke seg at man kun skal bruke elektronisk batterilader til AGM batterier. Feil lader kan medføre uttørking av batteriet, og korte ned levetiden betraktelig. Se tilbehør for egnede ladere.
 
Hvis man er usikker på hvor stor lader man trenger, er en ladestrøm i Ampere lik ca. 10% av batterikapasiteten en god tommelfingerregel. Dvs. har du en batteribank på 200AH, er en 20A lader godt egnet, men dette er en regel ikke uten unntak. En god lader vil fungere bra også dersom den er relativt mye større eller mindre enn dette, men størrelsen vil påvirke oppladingstiden. En alt for liten lader vil ikke klare å topplade en alt for stor batteribank i det hele tatt.
 
Ellers er det alltid en idè og sjekke datablad fra batteriprodusenten,slik at man alltid er innenfor deres krav mht. ladespenning osv.